europalia.india

  • Buitenlandse Zaken
  • Nationale Loterij
  • Total
  • Nationale Bank

europalia.india

  • © Chitravina Ravikiran
  • © Chitravina Ravikiran
  • Roland van Campenhout © Stefaan van Fleteren
Indomania

Chitravina Ravikiran & Roland Van Campenhout veena & gitaar

Gent

06.10.2013 - 15:00

Sint-Baafsabdij
Voorhoutkaai
B-9000 Gent

Info

T 09 265 98 28

http://www.decentrale.be

gratis toegang


Organisatie: vzw De Centrale, Europalia International, in samenwerking met de Buren van de Abdij 

Belgium Meets India


Europalia.india zal niet alleen het toneel van zijn ontmoetingen, maar ook van blij weerzien. Niet te missen is dat van de Belgische bluesman Roland en chitraveenaspeler Chitravina N. Ravikiran.

Roland van Campenhout, beter bekend onder zijn voornaam Roland, is een meester van de blues en een eclectisch muzikant die zich al 35 jaar vol overtuiging en met een verbijsterend gemak ook waagt aan andere stijlen zoals folk, country en wereldmuziek.

Zijn partner voor het concert, Chitravina N. Ravikiran, waarmee hij al in 2009 samenspeelde, is wellicht een van de meeste actieve Indiase componisten van westerse klassieke muziek en wereldmuziek. Hij bespeelt niet alleen de chitraveena (een fretloze luit) op een virtuoze en onovertroffen wijze, maar is daarnaast ook zanger, componist, goeroe en uitzonderlijk begenadigd spreker. Hij is tevens de bedenker van het concept Melharmony, een nieuwe benadering van de compositieleer en van de muzikale esthetiek. Melharmony wil een synergie scheppen tussen de eigenheid van de oosterse muziek en die van de westerse muziektradities door er melodische concepten en harmonische dimensies aan toe te voegen die in de ene of de andere traditie ontbreken.

Twee uitzonderlijke muzikanten tijdens een uniek muzikaal weerzien!


Organisatie: vzw De Centrale, Europalia International, in samenwerking met de Buren van de Abdij