europalia.india

  • Nationale Loterij
  • Buitenlandse Zaken
  • Total
  • Nationale Bank

europalia.india

  • Ensemble Gilles Binchois (progr Entre Ciel et Terre) © shakuntala
Indomania

Ensemble Gilles Binchois Tussen aarde en hemel

Brussel

24.10.2013 - 20:30

Miniemenkerk
Miniemenstraat 62
B-1000 Brussel

Info / Tickets

T 02 507 82 00

http://www.bozar.be

28€ > 20€


Organisatie: Bozar Music

Antwerpen

25.10.2013 - 21:00

AMUZ
Kammenstraat 81
B-2000 Antwerpen

Info / tickets 

T 03 292 36 80

ma > vr 12:00 > 17:00

http://www.amuz.be

16€ > 5€


Organisatie: AMUZ

Belgium Meets India


Al dertig jaar vertolkt het Ensemble Gilles Binchois even enthousiast zijn repertoire van muziek uit de 15e en 16e eeuw en kerkgezangen uit het middeleeuwse christendom. Gesteund door hun ruime ervaring stelde het ensemble zich doorheen de jaren ook open voor andere repertoires. Ze slaan bruggen tussen en gaan de dialoog aan met andere culturen, met name door middeleeuwse monodieën. Ze hebben meerdere platen gewijd aan Indiase, Marokkaanse, Iranese of Spaanse muziek.

Op het einde van de jaren 1990 ontmoette Dominique Vellard (stichter en directeur van het Ensemble Gilles Binchois) Aruna Sairam (bekend als vertolker van Carnatische zang). Ze hadden heel wat raakpunten. Dat resulteerde in een dertigtal recitals over de hele wereld en de opname van de plaat Sources, Chants dévotionnels de l’Inde du sud et de l’occident médiéval.

Daarna ontmoette het ensemble nog heel wat bekende namen en culturen en voegde het melodische instrumenten toe om de zangers van de verschillende tradities te begeleiden: de viool voor Carnatische zang, de oud voor Arabische muziek, de vedel voor middeleeuwse tradities en percussie voor verschillende muziekstijlen: mridangam, zarb en daf. Voor europalia.india wordt het Ensemble Gilles Binchois begeleid door Aruna Sairam met Carnatische zang, H.N. Bhaskar op de viool en percussionist Satish Kumar op de mrindagam..


Muzikanten : Aruna Saïram zang - Noureddine Tahiri zang - Dominique Vellard zang - HN Bashkar viool - Driss Berrada ud - Baptiste Romain vedel - P. Satish Kumar mridangam - Keyvan Chemirani zarb - Ensemble Gilles Binchois 


Organisatie: BOZAR MUSIC, AMUZ