europalia.india

  • Buitenlandse Zaken
  • Nationale Loterij
  • Total
  • Nationale Bank

europalia.india

  • © vision of miles
Indomania

Visions of India by JOJI INC B.C Manjunath, mridangam & Johanne Saunier, Jim Clayburgh, Ine Claes, dans, Joachim Lacrosse, sitar

Brussel

03.12.2013 - 18:00

Amfitheater van het Saint Louis Universiteit
107 Broekstraat
1000 Brussel

Enkel de workshop!! Gratis toegang.

Brussel

06 & 07.12.2013 - 20:30

Espace Senghor
Waversesteenweg 366
B-1040 Brussel

Info / tickets 

http://www.senghor.be
T 02 230 31 40

ma > vr 09:00 > 17:30

12€ > 6€


Organisatie: Centre Culturel d’Etterbeek asbl, SACD, Europalia International

Belgium Meets India


Nieuwe creatie voor Europalia.

Visions of India is een sublieme uitwisseling door dans en muziek tussen Johanne Saunier en Ine Claes (danseressen) et 2 muzikanten, B.C Manjunath (de veelbelovendste mridangam-speler van zijn generatie) en componist Joachim Lacrosse (Sitardust). De opdracht van de dans is hier lichamelijk en heel nauwkeurig de muziek weer te geven en het publiek uit te nodigen alles wat gehoord wordt ook te voelen, te beleven en te zien; kortom moet de dans een visuele en toegankelijke weergave bieden dat ritme overstijgt.

Voor europalia.india zal het quatuor werken op de muziek van Joachim die tracht de typische melodie en ritme van Indische (Carnatische en Hindoestaanse) muziek aan andere muzikale vibraties open te stellen, en een ware fusie te creëren dat het naast elkaar plaatsen van stijlen of culturen voorbijstreeft. Visions of India vertrekt van de complementariteit van de melodieke eenvoudigheid en helderheid van de sitar en de ingewikkelde frenesie van de mrindangam. De voorstelling zal plaatsvinden in Espace Senghor in Brussel. Geen decor, enkel verlichting om de rechtstreekse dialoog tussen twee danseressen en twee muzikanten subtiel te belichten.

3 december 2013 om 18u, in het amfitheater van het Saint Louis Universiteit, 107 rue du Marais (gratis toegang), een workshop zal worden gehouden rond de show "Visions of India". Kunstenaars zullen hun werk presenteren op de begrippen van vrouwelijkheid, van complexiteit en van interculturele dialoog, en op de relatie tussen geluidsruimte en visuele ruimte.

Trailer: Visions of India 

Concept & production: JOJI INC

Artists: Johanne Saunier, Jim Clayburgh, B.C. Manjunath & , Ine Claes and Joachim Lacrosse


Organisatie: Centre Culturel d’Etterbeek asbl, SACD, Europalia International