Conferenties

Nasreddin Hodja

Nasreddin Hodja ca. 1208–1284, geleerde en volksfilosoofSpreker: Yalvac Ural

Anatolië. De rijke geschiedenis van Turkije

Anatolië. De rijke geschiedenis van Turkije Sprekers: Helga GielenVan 14:00 tot 16:00Anatolië is de naam van het schiereiland in het uiterste westen van Azië dat vandaag het Aziatische deel van Turkije beslaat. Gelegen op het kruispunt van twee continenten vormde Anatolië al heel vroeg een draaischijf voor contacten tussen Azië, het Midden-Oosten en Europa. Het (...)

Een schatkist vol verrassingen

Een schatkist vol verrassingen In deze cursus over Turkije brengen we u een cultuurhistorisch overzicht van een land dat ooit de bakermat was van verschillende oude beschavingen en grootse rijken, en bespreken we vier van de belangrijkste historische momenten. We starten het verhaal met de oudste bewoners van wat vandaag Turkije wordt genoemd. Dankzij (...)

Boekbabbels EUROPALIA TURKIJE

Boekbabbels EUROPALIA TURKIJE De Boekbabbel is een vaste waarde in Muntpunt. Iedereen is welkom. Samen wisselen we van gedachten over boeken en andere dingen des levens. Tijdens EUROPALIA lezen en bespreken we een aantal Turkse meesterwerken. Vrijdag 16.10 Het huis van de stilte (Orhan Pamuk) Drie Turkse kleinkinderen, die een week bij hun grootmoeder (...)

Literature and architecture

Literature and architecture In het kader van lab-IstanbulNaime Esra Akin is currently an Associate Professor of Architectural Design besides being a Board Member for Engineering Faculty and Architecture Faculty at the Istanbul Kultur University, Istanbul, Turkey. She is a Project Leader at EAAE (European Association for Architectural Education). She (...)