Dans

Atmosphere

Atmosphere In het kader van de verjaardag 45/25Marc Vanrunxt maakt choreografieën geënt op de persoonlijkheid van de performers; hij extraheert iets schitterends (verwijzend naar het Franse woord: “brillance”) uit deze mensen om dit vervolgens uit te vergroten. Deze made-to-measure-aanpak zal in deze Turks-Belgische voorstelling (...)
 

Kadir "Amigo" Memiş

Kadir ZeybreakAmigo werd geboren in Turkije en groeide op in Berlijn. Om zijn dubbele identiteit uit te drukken, maakte hij zich meester van de zeybek. Zoals de naam zegt, is Zeybreak een samentrekking van zeybek en breakdance, van de traditionele dans van zijn geboortedorp aan de oevers van de Egeïsche Zee en de hiphop van (...)
Kunst Hedendaagse

Ziya Azazi

Ziya Azazi Ember & Bolero "in preview"Ziya Azazi onderzoekt al een hele tijd de snelheid en de intensiteit van de draaibewegingen van de draaiende derwisjen om er een nieuwe vorm uit te doen ontstaan. In Ember zijn de draaibewegingen de bron die de kunstenaar laat overleven, ze geven zin aan zijn bestaan.
Kunst Hedendaagse

Mihran Tomasyan

Mihran Tomasyan You're not a fish after allDanser en choreograaf Mihran Tomasyan werkte in Frankrijk, de Verenigde Staten, Armenië en Turkije. Hij danste ook met het gezelschap van Sacha Waltz. In Istanbul was hij medeoprichter van de Çıplak Ayaklar Kumpanyası, waar hij momenteel werkt aan beweging en dans via videobeelden en installaties. (...)
Kunst Hedendaagse

Bedirhan Dehmen with MDTistanbul (State Opera & Ballet)

Bedirhan Dehmen with MDTistanbul (State Opera & Ballet) WeWat bindt ons? Wat doet ons bewegen? Wie zijn wij? We is een intieme zoektocht over herinneren en vergeten, over leven en dood, over onze sterkte en onze kwetsbaarheid. Drie dansers komen samen en rukken zich los in een mise-en-scène van Dehmen en op de elektronische livemuziek van Cem Yıldız.
Kunst Hedendaagse

Melih Kiraç

Melih Kiraç In residentieTer gelegenheid van het festival nodigt Workspacebrussels, een atelier voor levende kunsten dat opkomende kunstenaars ondersteunt, de kunstenaar Melih Kıraç uit Istanbul uit voor een verblijf. Melih is danser en performer en begon zijn carrière met Anatolische volksdansen voor hij zich tot de hedendaagse (...)
Uitwisseling Creatie

Christian Rizzo

Christian Rizzo Christian Rizzo brengt met deze trilogie drie voorstellingen die doordrongen zijn van schoonheid en energie, van traditie en eigentijdsheid. D'après une histoire vraie is gebaseerd op traditionele Turkse dansen. Acht dansers storten zich in primitieve rondedansen en rock, op de muziek van Didier Ambact en King Q4, die (...)
Kunst Hedendaagse

Siirt Performing Arts Ensemble

Siirt Performing Arts Ensemble Legend of BotanDe Legende van Botan, dat zijn de verhalen van liefde, pijn en het verleden die in de loop der tijden door de rivier meegevoerd werden. De folkloristische en historische dansen van Botan worden begeleid door de melodieën van de dengbej - tegelijkertijd verteller en zanger - en door videobeelden die de oude (...)
Patrimonium