Film

Yeşim Ustaoğlu

Yeşim Ustaoğlu Regisseuse Yeşim Ustaoğlu stelt haar meest recente film voor, Araf, uitgekomen in 2012.

Derviş Zaim

Derviş Zaim Derviş Zaim is een Turks-Cypriotisch auteur en regisseur. Hij werd twee keer bekroond op het filmfestival van Antalya, onder andere voor Dot, het tweede deel van zijn trilogie rond traditionele Turkse kunst. Als auteur ontving hij de Yunus Nadi-literatuurprijs voor zijn debuutroman, Ares in Wonderland.

Nuri Bilge Ceylan

Nuri Bilge Ceylan Als bewonderaar van Ozu, Tsjechov, Bergman, Tarkovsky… valt Ceylan op door zijn eigen trage, poëtische, geconcentreerde stijl.
Kunst Hedendaagse

Tolga Karaçelik

Tolga Karaçelik Tolga Karaçelik zal een masterclass leiden evenals een projectie voor de studenten film van het RITCS.

Kaan Müjdeci

Kaan Müjdeci Kaan Müjdeci maakte verschillende opvallende kortfilms en documentaires voor hij zijn eerste langspeelfilm draaide in 2014. Sivas, de Speciale Prijs van de Jury op het 71ste Filmfestival van Venetië, is het verhaal van een jongen en zijn gevechtshond. Cinemamed projecteert de film in BOZAR, in aanwezigheid van de regisseur.Sivas (...)

Faruk Hacihafizoğlu

Faruk Hacihafizoğlu Filem’on International Children’s Film FestivalBij elke editie van EUROPALIA is het kinderfilmfestival Filem’On van de partij. Deze keer nodigt het Faruk Hacıhafızoğlu uit om zijn eerste film te presenteren, Snow Pirates. De film vertelt over de complexe en avontuurlijke zoektocht naar steenkool van drie kinderen (...)

Saadet Aksoy

Saadet Aksoy De Turkse actrice Saadet Aksoy zal deel uitmaken van de jury van het Brussels Mediterranean Film festival dat deze editie focust op Turkse cinema.

Semih Kaplanoğlu

Semih Kaplanoğlu RetrospectieveIn Flagey wijdt Cinematek een retrospectief overzicht aan Semih Kaplanoğlu, een van de bekendste filmmakers in Turkije. Hij werd opgemerkt vanaf zijn eerste film, Away from Home in 2001, maar het is zijn trilogie Egg, Milk & Honey, waarvan het laatste deel een Gouden Beer in Berlijn kreeg, waardoor hij internationaal (...)