• HAPPY BIRTHDAY EUROPALIA!

Anniversary Programma

  • Download hier ons verjaardags programma
  • Turkse routes
  • Peripheral Thinking
  • E25

Expo Happy birthday EUROPALIA!

Expo Happy birthday EUROPALIA! In 2015 vieren wij een dubbele verjaardag: 45 jaar geleden, in 1970, werd EUROPALIA boven de doopvont gehouden. Met EUROPALIA TURKEY wordt dit jaar de 25ste editie van het festival georganiseerd. Redenen (...)  

Atmosphere

Atmosphere In het kader van de verjaardag 45/25Marc Vanrunxt maakt choreografieën geënt op de persoonlijkheid van de performers; hij extraheert iets schitterends (verwijzend naar het Franse woord: “brillance”) (...)  

Secret Face

Secret Face In het kader van de verjaardag 45/25Met Verborgen Gezicht maakt producer / theatermaker Mesut Arslan een suggestieve aanpassing van het surrealistische filmscript van Nobelprijswinnaar Orhan Pamuk. Met (...)  

E25

E25 In het kader van de verjaardag 45/25Door Marie-Françoise Plissart & Jacques AndréVerjaardagen en herdenkingen zijn een gelegenheid om achteruit te blikken. Bij EUROPALIA echter willen we vooral een (...)  

EUROPALIA RESIDENCY AWARD

EUROPALIA RESIDENCY AWARD La Kermesse héroïqueEen inleiding tot La Kermesse héroïqueLa Kermesse héroïque is een iconoclastische, romantische, campkomedie geregisseerd door de Belgische Jacques Feyder en geproduceerd in Frankrijk (...)  

Ece Temelkuran

Ece Temelkuran In het kader van de verjaardag 45/25Ece Temelkuran is misschien wel de meest talentvolle jonge schrijfster van Turkije. Al tien jaar schrijft zij een dagelijkse column in  één van de meest populaire (...)  

Nedim Gürsel

Nedim Gürsel In het kader van de verjaardag 45/25Nedim Gürsel (Turkije, 1951) heeft een dertigtal romans, novellen, reisverhalen en literaire essais op zijn naam staan. Hij is een belangrijk figuur in de Turkse literatuur (...)  

Karpov not Kasparov

Karpov not Kasparov In het kader van de verjaardag 45/25In het kader van de verjaardag 45/25 steunt Europalia The International Day Of Peace  

Murat Ertel (BaBa ZuLa) meets Rodrigo Fuentealba (MannGold de Cobre)

Murat Ertel (BaBa ZuLa) meets Rodrigo Fuentealba (MannGold de Cobre) In het kader van de verjaardag 45/25Een schitterende line-up (muzikanten van Manngold de Cobre, DansDans en Zita Swoon, jawel) begeleidt de ontmoeting tussen Rodrigo Fuentealba en Murat Ertel, de saz-speler (...)  

Light in Babylon

Light in Babylon In het kader van de verjaardag 45/25In het kader van de verjaardag 45/25 steunt Europalia The International Day Of Peace  

Stéphane Galland presents: Lobi ft. Misirli Ahmet

Stéphane Galland presents: Lobi ft. Misirli Ahmet In het kader van de verjaardag 45/25Stéphane Galland is de legendarische drummer van Aka Moon maar hij laat zich ook verleiden tot andere instrumentale verkenningen, zoals het project LOBI, een reis tussen (...)  

William Kentridge

William Kentridge Peripheral ThinkingIn de zoektocht naar kunstenaars waar enkele van de basiselementen van het DNA van EUROPALIA (verbazing, nieuwsgierigheid, verwondering, verrassing, bruggen bouwen, multi-disciplinaire) (...)
  • Nationale Loterij
  • Brussels Hoofdstedelijk Gewest