• © Eka Santi Dewi

Aankomen in Bali Een verhaal van Ingrid Vander Veken met dans door Eka Santi Dewi

Description
Informations

Bruxelles

09 12 '17 - 14:00

Plus d'info

Adresse

EUROPALIA Festival Centre
Bâtiment Dynastie - Mont des Arts 5
B-1000 Bruxelles

Tickets

Gratuit

Activité en néerlandais

Grenzeloze liefde in woord en dans 

Voor haar boek “Aankomen in Bali” reisde Ingrid Vander Veken de liefde achterna tussen een Vlaamse jongeman en een Balinese tempeldanseres. Luister naar dit waargebeurd verhaal en maak net als de schrijfster kennis met de magische cultuur van het ongerepte Bali. En laat u betoveren door een wel heel bijzondere optreden: Eka Santi Dewi, de hoofdpersoon uit het boek, bekroond tot beste danseres van Bali danst voor u samen met haar dochter Ayu. 

Bali dankt zijn bijnaam “het godeneiland” aan zijn duizenden tempels. Maar hoe worden die gebouwd en wat is de symboliek ervan? Hoe kijken Balinezen naar nieuw leven, voor en na de geboorte? Wat maakt een huwelijk of een begrafenis daar zo bijzonder? Wat kunnen wij, individuele westerlingen, leren van deze cultuur? En wat is het verhaal achter de Balinese dans? 

Ingrid Vander Veken is auteur en journaliste. Zij publiceerde diverse romans (o.m. “Aankomen in Bali” en het recente “Zwijgen”), een dagboek (“Zestig”), verhalenbundels en jeugdboeken. Daarnaast schreef zij ook theater en scenario’s. (www.ingridvanderveken.be)