• Flores, eastern Indonesia, 19th C. © Museum Nasional Indonesia, Photo by Arkadius 2016

Ancestors & Rituals Visite guidée de l'expo avec Amarant (en NL)

Description
Informations

Bruxelles

19 11 '17 - 11:00

Plus d'info

Adresse

Palais des Beaux-Arts
Rue Ravenstein 23
B-1000 Bruxelles

Tickets

Membres 23,00 €
Non-membres 25,50 €

Organisation

Amarant vzw

Elke twee jaar nodigt EUROPALIA de avontuurlijke kunstliefhebbers uit om de geschiedenis en cultuur van een land te ontdekken. Dit najaar is het de beurt aan Indonesië dat door middel van tentoontellingen, concerten, films en literatuur in de kijker wordt gezet. Amarant draagt zijn steentje bij met een cultuurhistorische reeks gebracht door verschillende docenten, bezoeken aan de belangrijkste tentoonstellingen, en als afsluiter een heerlijke koffieproeverij!

Van Sumatra over Java, van de Molukken tot Papoea: in heel Indonesië speelden en spelen de voorouders een vooraanstaande rol. Hun cultus en voorstellingen getuigen van een enorme diversiteit, kracht en poëzie.

Adi Chesson is onze gids in deze bijzondere introductie tot Indonesië. Hij vertrekt vanuit het erfgoed, maar met actuele vragen rond tradities en rituelen in een hedendaagse maatschappij. Je ontdekt nooit eerder getoonde archeologische en etnografische schatten en uniek beeldmateriaal, samengebracht uit de collectie van het National Museum in Jakarta en collecties uit alle hoeken van de archipel.