• Citybooks Jakarta © Amran Malik Hakim

Annelies Verbeke, Bouke Billiet & Gustaaf Peek citybooks @ Indonesia

Description
Informations

Bruxelles

18 11 '17 - 16:00

Plus d'info

Adresse

EUROPALIA Festival Centre
Bâtiment Dynastie - Mont des Arts 5
B-1000 Bruxelles

Tickets

Gratuit

Organisation

citybooks, deBuren

Rencontre littéraire en NL

Annelies VerbekeGustaaf Peek en Bouke Billiet gingen op uitnodiging van deBuren twee weken naar Indonesië om een citybook te schrijven. Tijdens EUROPALIA INDONESIA gaan deze auteurs in gesprek over hun ervaringen. 

citybooks 

citybooks zijn unieke literaire stadsportretten: korte verhalen, gedichten of essays door internationale auteurs en kunstenaars over intussen al meer dan 25 steden. In Indonesië landde citybooks in Semarang en Jakarta. In elke stad gingen vijf auteurs en een fotograaf zich inspireren om een citybook te schrijven. Daarnaast maakte een fotograaf een visueel stadsportret in 24 foto’s. De verhalen en foto’s zijn gratis te lezen, beluisteren en te downloaden in het Nederlands, Engels, Frans en Indonesisch op www.citybooks.eu

citybooks Semarang

Met zijn vele gezichten biedt Semarang plaats aan duizenden herinneringen. Via citybooks en door de vruchtbare samenwerking tussen Widya Mitra, het Erasmus Taalcentrum, het Erasmus Huis, de Nederlandse Ambassade en deBuren worden deze oude herinneringen het gedeeld erfgoed van een nieuwe generatie. De Vlaamse schrijver Bouke Billiet, de Nederlandse auteur Gustaaf Peek en de Indonesische schrijvers Tubagus P. Svarajati, Candra Dewi en Triyanto Tiwikromo schreven ieder een tekst geïnspireerd door de historische havenstad. Fotograaf Dadang Pribadi zorgde voor de fotoreeks.

citybooks Jakarta

Na de editie in Semarang landde citybooks in de hypermoderne hoofdstad Jakarta. Samen met de Nederlandse Ambassade en het Erasmus Taalcentrum nodigde deBuren de drie beloftevolle Indonesische auteurs Veronica B. Vonny, Akidah Gauzillah en Sihar Ramses Simatupang uit. Ook twee Nederlandstalige schrijvers waren te gast: Annelies Verbeke dompelde zich onder in de culturele rijkdom van de Aziatische megalopool. De Surinaamse schrijfster Ruth San A Jong maakt het rijtje compleet. Voor het beeldende luik trok fotograaf Amran Malik Hakim de megalopool in.

  • citybooks
  • deBuren