• Roy Villevoye, Preparations © Museum De Lakenhal, Leiden

Power and other things. Indonesia & Art (1835 - now) Visite guidée de l'expo avec Amarant (en NL)

Description
Informations

Bruxelles

19 11 '17 - 14:00

Plus d'info

Adresse

Palais des Beaux-Arts
Rue Ravenstein 23
B-1000 Bruxelles

Tickets

Membres 23,00 €
Non-membres 25,50 €

Organisation

vzw Amarant

Elke twee jaar nodigt EUROPALIA de avontuurlijke kunstliefhebbers uit om de geschiedenis en cultuur van een land te ontdekken. Dit najaar is het de beurt aan Indonesië dat door middel van tentoontellingen, concerten, films en literatuur in de kijker wordt gezet. Amarant draagt zijn steentje bij met een cultuurhistorische reeks gebracht door verschillende docenten, bezoeken aan de belangrijkste tentoonstellingen, en als afsluiter een heerlijke koffieproeverij!

Power and other things belicht de woelige geschiedenis van Indonesië, van het Nederlandse en Japanse bewind tot vandaag. In het werk van kunstenaars als Raden Saleh en Jan Toorop zie je hoe de kunsten in de 19de en 20ste eeuw gaandeweg evolueerden. Hedendaagse kunstenaars als Agung Kurniawan, Wendelien van Oldenborgh, Ana Torfs en Roy Villevoye tonen je dan weer hoe handel, cultuur, religie, ideologie en oorlog in Indonesië onlosmakelijk met elkaar waren en zijn verbonden.

Gids Adi Chesson voert je mee door een uniek overzicht van de drie laatste eeuwen van de Indonesische geschiedenis, gezien door de ogen van Indonesische en Europese kunstenaars.